brannmur

Brannmur – hva er det?

Alle selskaper som utvikler applikasjoner og prosesser som vi kjenner og jobber med i dag har et mål for øye – å flytte plattformen sin ut i skyen og gjøre den tilgjengelig overalt og på flere ulike enheter. Da mener jeg PC/bærbare PC-er, Mac, nettbrett, telefoner osv. Kanskje vi etter hvert også kan registrere arbeidstimer og utlegg på våre smart-klokker i fremtiden? Ja det vil i hvert fall jeg tro. IT verdenen er under en digital reise og vi må bare følge etter.

Men en brannmur, hva er egentlig det?

Jo, enkelt fortalt

Du sitter på et kontor eller hjemme med en PC og ønsker tilgang til en tjeneste som ligger i skyen, eller lese dette blogginnlegget på www.abacus-it.no/blogg. Blogginnlegget ligger på en nettside og en server et sted, og er tilgjengelig fra det vi kaller «the world wide web» (www), eller internett.
All nettrafikk mellom deg og bloggen styres av flere ulike brannmurer.
En brannmur sin hovedoppgave er enkelt og greit; å tillate eller stoppe trafikk fra et sted til et annet. Da generelt via porter og adresser.

Å slippe deg ut på internett er ganske enkelt. Utfordringen hos alle brannmursprodusenter er å stoppe folk inn til deg og beskytte deg for hvor du skal gå når du er utenfor «døren».
Og hvis de ikke slipper inn til deg, er målet til alle hackere å lure deg ut på et sted hvor de kan ta kontroll over deg og bedriften din.
I Mørketallsundersøkelsen 2020 utført av Næringslivets Sikkerhetsråd avdekkes det at 50% av alle sikkerhetsbrudd kommer fra de ansatte selv og skyldes menneskelige feil. Da ved å gå til usikre nettsider hvor informasjon tappes, eller åpne vedlegg i mailer som fører til virus eller annet skadelig programvare. Det er her brannmuren kan være din beste venn og beskytter.

Velg riktig brannmur

Neste generasjons brannmurer jobber i dag i forkant ved å analysere og bekjempe farlig utgående og innkommende trafikk.
Er du så uheldig at du trykker på en feil link via en e-post f.eks. og blir sendt til et slikt sted, kan brannmuren din stoppe deg og advare mot denne trafikken før skaden skjer.
Dette er hva vi kaller på fagspråket, «anti-malware protection» (AMP). Dette er en forebyggende funksjon i brannmuren som proaktivt stopper deg fra å gjøre en feil som potensielt kan bli meget kostbart.

Våre brannmurer oppdateres kontinuerlig så fort nye trusler og metoder blir rapportert, slik at du skal kunne føle deg trygg hele tiden og hvor hen du ferdes på internett. Ønsker du å vite mer om nettsikkerhet og hvilke funksjoner våre nettverkutstyr har, så slår jeg gjerne av en prat med deg.


Christer Haagensen
christer@abacus-it.no
41321152

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.