e-postsikkerhet

E-postsikkerhet enkelt forklart

Disse metodene sørger sammen for at e-postsystemet ditt er sikkert, pålitelig, og at ingen kan utgi seg for å være deg eller tukle med meldingene dine.

E-postsikkerhet kort oppsummert:

  • DMARC: Vakten som sjekker og beskytter mot falske brev.
  • SPF: Listen over godkjente postbud.
  • DKIM: Forseglingen på brevet som bekrefter at det er ekte.
  • MTA-STS: Kravet om at brev alltid sendes via sikre ruter.
  • TLS-RPT: Rapporter om problemer med sikre postruter.

DMARC

DMARC er som en hovedvakt for postkontoret ditt. Den sjekker alle brev som kommer inn, for å sikre ar de virkelig er fra avsenderen de sier de er fra. Hvis en person sender et brev som utgir seg for å være deg, men egentlig ikke er det, vil DMARC oppdage dette og kan enten overvåke det, merke det som mistenkelig, eller avvise det.

SPF (Sender Policy Framework)

SPF er som en liste over autoriserte postbud. Det fungerer som en sjekkliste som sier hvilke postbud (e-postservere) som har lov til å sende brev på vegne av din adresse. Hvis et brev kommer fra et postbud som ikke står på denne listen, blir det avvist eller merket som mistenkelig.

DKIM (DomainKeys Identified Mail)

DKIM er som en forsegling eller stempel på brevet ditt. Når du sender er brev, setter du en unik signatur på det som kan bekrefte at det virkelig er fra deg og ikke har blitt endret underveis. Når mottakeren får brevet, kan de sjekke denne signaturen for å sikre at brevet er ekte og uforandret.

MTA-STS (Mail Transfer Agent Strict Transport Security)

MTA-STS er som å sikre at postbudene alltid bruker sikre postveier. Det sørger for at alle brev som sendes mellom postkontorer (e-postservere) bruker krypterte og sikre forbindelser, slik at ingen kan lese eller tukle med brevene under transport.

TLS-RPT (Transport Layer Security Reporting)

TLS-RPT er som en rapport som postkontoret sender deg hvis det oppdager at noen prøver å sende brev uten å bruke sikre postveier. Hvis det er problemer med å bruke sikre forbindelser, får du en rapport om dette, slik at du kan undersøke og løse problemet.

Interessert i lisensen?

E-postsikkerhet er noe enhver bedrift bør ta på alvor. Kontakt oss!

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.