stortinget

Nasjonal sikkerhetsmåned: En tryggere digital hverdag

NorSIS koordinerer Nasjonal Sikkerhetsmåned på vegne av Justisdepartementet. Det har de gjort hvert år i oktober siden 2011. Nasjonal sikkerhetsmåned er en kampanje som skal bidra til en tryggere digital hverdag for alle. Dette gjøres ved å tilby oppdatert informasjon om digital sikkerhet, skape bevissthet og dele erfaringer. Dette vil bidra til økt verdiskapning og velferd.

Sikkerhetsmåneden vil for noen virksomheter gi en ekstra boost til sikkerhetsarbeid de gjør gjennom hele året. For andre kan den bidra til å skape bevissthet om sikkerhetsopplæring slik at virksomheter forstår hvor viktig det er å jobbe kontinuerlig med sikkerhet hele året. Det er laget en opplæringspakke til bedriftene som blant annet tar for seg følgende emner:

  • Hvilke feller kan man gå i på nett?
  • Hvordan bør informasjon håndteres?
  • Hvilke forholdsregler bør du ta og hva gjør du hvis uhellet først er ute?

Disse spørsmålene og flere til får man svar på. I opplæringspakken får man også tilgang til digitalt kampanjemateriell, som kan lastes ned og deles med medarbeidere.

NorSIS samarbeider også med EU sitt informasjonssikkerhetsorgan, ENISA. I år er mottoet i Europa «Think Before U Click». Det todelte programmet tar for seg Digitale Skills og Cyber Scams. Digitale Skills har som mål å informere om tema som nett-mobbing, nett-forfølgelse og beskyttelse av personlige data. Innen Cyber Scams deles innsikt om nåværende og potensiell cyber-trusler som phishing, e-post svindel og netthandelssvindel. EU Agency for Cybersecurity med samarbeidspartnere vil publisere rapporter, arrangere aktiviteter som trening, strategi samlinger, presentasjoner med mer. Her kan du lese mer om programmet deres.

Vi i Abacus ønsker å sette IT-sikkerhet i fokus. Det er viktig å være godt beskyttet mot inntrengere som ønsker å skade bedriften og de ansatte. Målet med den nasjonale sikkerhetsmåneden er bevisstgjøre alle farer og trusler som vi påvirkes av. Hoveddøra til bedriftens nettverk er brannmuren. Å ha en god alltid oppdatert brannmur med høyt fokus på sikkerhet er første sted i dette tiltaket. Frem til og med 31. oktober tilbyr vi derfor brannmur med 2 måneders gratis leie. Om du ønsker at vi tar hånd om hele nettverket ditt, får du også to måneders gratis leie på det! Kontakt oss gjerne for et tilbud eller les mer her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.