helsesjekk

Vi sjekker helsen til ditt IT-utstyr!

Hvordan står det til med helsen til ditt IT-utstyr? For å være trygg på at sikkerheten er ivaretatt, bør man sjekke utstyret jevnlig. På den måten sikres bedriftens data mot utenforstående trusler. Vi kan foreta en helsesjekk!

De fleste arbeidsplasser har store mengder IT-utstyr. Det kan være datamaskiner, printere, skjermer, switcher, firewall, trådløse aksesspunkter, og gjerne enda flere enheter. Har utstyret de riktige sikkerhetsprogrammene og de siste oppdateringene? Hvor gammelt er utstyret, finnes det fortsatt support på din firewall eller printer? Har serveren de siste sikkerhetspatchene fra Microsoft for å trygges mot ondsinnede angrep eller forsøk på pålogging, eventuelt tap av data?

Abacus IT Helsesjekk

Vi kaller det helsesjekk. Det blir som å gå til fastlegen for å sjekke egen helse. Vi går igjennom det som er av IT utstyr, og sjekker blant annet opp:

  • Alderen på utstyret. Supporteres det fremdeles av leverandøren?
  • Er siste Firmware installert?
  • Har server siste Windows sikkerhetspatcher installert?
  • Alderen på Firewall. Er den fremdeles trygg mot sikkerhetsbrudd?
  • Trusselbildet endrer seg på kort tid, og derfor anbefaler vi at slike gjennomganger gjøres noen ganger i året. Det tryggeste er å ha faste, jevnlige avtaler for å sikre kontinuerlig kontroll av ditt IT-utstyr. Leverandører oppdager også selv svakheter i sine eldre produkter, ofte kan disse patches opp, andre ganger bør man bytte til nyere teknologi. Etter en sjekk vil du motta en rapport som viser «diagnosen». Og kanskje det viktigste, en plan for friskemelding. Vi anbefaler hva som er riktig å gjøre, basert på trusselbildet og helsetilstanden til utstyret.

Ta kontakt med Abacus IT for en prat om økt sikkerhet for din bedrift. Du kan sende oss en melding via vårt kontaktskjema, sende oss en mail, eller ringe oss på telefon 4000 1850

Artikkelen er skrevet av Svein-Olav Pedersen, Teknisk sjef hos Abacus IT. Mail: svein-olav@abacus-it.no Tlf: 906 91 462

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.