sikkerhet

Sikkerhet i påsken: Hvordan beskytte bedriftens digitale eiendeler

Mens vi kobler av i påsken, må vi imidlertid ikke glemme å holde våre digitale eiendeler trygge. Nå som fjernarbeid har blitt stadig mer utbredt, har også risikoen for IT-sikkerhetsbrudd økt betraktelig.

Syv tips for en bedre sikkerhet

Påsken er en tid for hvile og påfyll, der mange av oss tar en velfortjent pause fra hverdagens kjas og mas. Ferieperioder kan imidlertid føre til et lavere sikkerhetsfokus. Mange ansatte kan jobbe fra alternative lokasjoner eller bruke personlige enheter til å logge på bedriftens nettverk. Dette kan skape potensielle sikkerhetssvakheter som ondsinnede aktører kan utnytte. Her deler vi syv essensielle tips for en bedre sikkerhet:

  1. Styrk passordene: Sørg for at alle ansatte benytter sterke, unike passord for alle bedriftssystemer. Vurder å implementere en passordbehandler for å forenkle dette.
  2. To-faktor autentisering (2FA): Aktiver 2FA på alle tjenester som tilbyr det. Dette legger et ekstra sikkerhetslag ved innlogging.
  3. Oppdateringer og patching: Sørg for at alle systemer og applikasjoner er oppdatert med de nyeste sikkerhetspatchene før påskeferien starter.
  4. Sikkerhetsopplæring: Hold en kort opplæring eller send ut påminnelser om beste praksis for cybersikkerhet, inkludert hvordan identifisere phishing-forsøk.
  5. VPN for fjernarbeid: Oppfordre ansatte til å bruke en VPN-tilkobling når de jobber utenfor kontoret. Dette krypterer dataoverføring og beskytter mot uautorisert tilgang.
  6. Regelmessig sikkerhetsgjennomgang: Gjennomfør regelmessige sikkerhetssjekker og overvåkning av bedriftens nettverk, spesielt før og under ferieperioder.
  7. Berettigelsesstyring: Begrens tilgangen til sensitiv informasjon basert på ansattes roller og behov. Dette minimerer risikoen hvis en konto kompromitteres.

 

Påsken skal være en tid for avslapning og glede. Ved å følge disse tipsene for sikkerhet kan du og dine ansatte nyte ferien, vel vitende om at bedriftens digitale eiendeler er trygge og sikre. Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å styrke din bedrifts cybersikkerhet!

Vi ønsker alle en trygg og gledelig påske! 💛🐰

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.