Et produktivt skifte fra Mamut til Visma.net ERP

Paul Eirik Jourdan og TA Elektronikk har benyttet Mamut siden 2008, men trengte å finne et nytt system da dette går ut mot slutten av året. Valget falt på en Visma.net-løsning levert av Abacus IT, og de kan fortelle om en smertefri opplevelse ved å bytte.

– Mamut har fungert veldig bra, og fra før hadde vi jo tilpasset våre arbeidsrutiner etter det systemet. Da vi skulle velge et nytt system var kravene at de måtte inneholde mye av de samme funksjonene og funksjonaliteten vi har hatt i Mamut, samt at det måtte være litt mer oppdatert etter moderne teknologi. Skyen var viktig, sier Paul Eirik, Senior Selger i TA Elektronikk.

Grundig prosess

TA tok seg god tid til å finne et nytt system de ville være fornøyde med. De hentet tilbud på flere forskjellige systemer, men endte til slutt opp ned Visma.net ERP levert av Abacus. Hovedgrunnen var at systemet hadde en totalpakke med lager, logistikk og økonomi, men de så også viktigheten av små detaljer som ga det lille ekstra.

– Noen av basisfunksjonene som var viktig for oss, var at vi kunne ha ett produkt knyttet til mange ulike distributører og leverandører. De andre systemene hadde ikke støtte for dette, så da måtte vi hatt mange produkter som egentlig er like med mange forskjellige leverandører. Bare en enkel liten detalj som det var nok til at vi kunne kutte ut 90% av de andre alternativene vi først startet med.

Han setter også pris på automatikken Visma.net ERP tilbyr.

– Tilknyttingen mot skyen gjør og at å legge til nye kunder og oppdatere eksisterende kunder, blir gjort automatisk via Bizweb. Alt dette gjøres i Visma, så bare det å legge inn en kunde sparer oss for rundt fem minutters arbeid i forhold til Mamut, sier Paul Eirik, og legger til:

– Regnskapet er også mye mer automatisert. Fakturering, purringer, inngående fakturaer fra distributører og alt dette foregår mye mer automatisert i forhold til Mamut. Det var manuelt, og med mye papirer. Jeg vil tippe at vi har redusert papirforbruket med 70%.

Problemfri overgang med Abacus

Paul Eirik og TA Elektronikk opplevde Abacus som en profesjonell og strukturert partner i sitt skifte. Det var spesielt én ting de satt pris på i overføringsperioden.

– Abacus ga oss en testklient i overføringsprosessen. Den er veldig fin å ha, for man lærer veldig mye mer av å sitte og trykke i systemet enn å sitte og lese og se filmer om temaet. Deres kontaktpersoner mot oss har alltid tatt telefoner og stilt opp, så vi føler jo at denne overgangen har gått veldig smertefritt og uten noe problemer i det hele tatt.

Oppskriften på en smidig overgang er å aktivt ta del i overføringsprosessen selv. TA la inn en god del arbeid, som gjorde at de fikk kommet i gang med salgsprossesser omtrent den dagen Visma.net-systemet var ferdig skiftet.

– Vi vasket produktlister, fjernet produkter som ikke eksisterer lengre, og generelt ble kvitt det som ikke var relevant lengre. Vi gjorde det enkelt og sa at alt over fem år som ikke har vært i bruk, får ikke bli med videre. Skulle eventuelt en kunde komme tilbake på et senere tidspunkt, er det fort gjort å få lagt til den kunden på nytt igjen.

Til slutt, kommer han med et tips til andre som også skal i gang med et skifte:

– Rydd opp før selve overføringen skjer. Det er ikke mulig å få til alt, men jo mer du får klargjort før overgangen er offisiell, desto bedre er det.

Om TA Elektronikk

TA Elektronikk holder til i Sandnes og har eksistert i snart 35 år. De driver med salg av merkeutstyr, veiutstyr og en del datafangstutstyr. De driver også med reperasjoner av produktene de selger, og har god kompetanse på sitt fagområde. Du kan lese mer om dem på deres nettside her.

Se video av hele intervjuet her:

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.