Norges Vel

Fikk orden med en total Visma.net-løsning

Når man står overfor oppgaven å bytte system i bedriften, kan det virke utfordrende. Men som Norges Vel har oppdaget, kan riktig verktøy og tilnærming gjøre overgangen smidig og produktiv. De gikk for en stor Visma.net-løsning, som innebar systemer for blant annet lønn, rapportering, og betaling. Roger E. Leren, en nøkkelperson bak denne transformasjonen, synes det gikk veldig bra.

Smud implementering

IT-systemene i en bedrift opptar en stor del av hverdagen for mange ansatte. Det å implementere nye IT-systemer, kan virke skremmende for mange. Det er derfor viktig med en leverandør som kjenner til problemer som kan oppstå.

– Det som var spesielt bra med selve implementeringen av Abacus, var en meget god prosjektleder som loset oss trygt gjennom og var litt i forkant av de utfordringene som vi hadde. Vi føler at vi har et godt samarbeid, og vi synes de er mye bedre enn de tidligere leverandørene vi hadde. De er mer løsningorientert, noe som hjalp oss slik at overgangen gikk forholdsvis smertefritt, sier Roger.

Han kommer også med et viktig råd:

– Det viktigste rådet jeg vil gi til de som ønsker å bytte system er å ikke ta med de gamle rutinene inn i det nye systemet. Det er heller bedre å endre og tilpasse rutinene på den måten det nye systemet er bygd opp. Endringsfokus er en viktig del.

Samarbeid mellom verktøyene

Det å ha flere systemer som snakker sammen, øker effektiviteten og gjør det enklere å jobbe. Det har Roger og Norges Vel fått erfare.

– I Visma.net-pakken bruker vi Finance og Payroll, i tillegg til OneStop Reporting. Dette verktøyet hjelper oss å få skreddersydde rapporter, som er enda bedre enn rapportene vi har i Finance. Som en internasjonal organsisasjon med mange transaksjoner, har vi fått god nytte av å bruke AutoPay. Det ble tryggere, og gikk så mye fortere enn før, forteller Roger.

– Fordelen med å bruke flere systemer under Visma.net, er at det er så effektivt og at de snakker så godt sammen. Vi opplever at det er en stor fordel å ha det slik, isteden for å ha ulike systemer som ikke har noe med hverandre å gjøre.

God støtte

Sist vår tilbød vi å låne bort lokaler til Norges Vel, slik at de kunne holde et internt seminar om automatisering. Det ble godt tatt i mot hos dem.

– Det var en gang vi følte at Abacus strakk seg litt ekstra enn vanlig. I vår var vi så heldige at de inviterte oss til Son, der vi hadde et to-dagers seminar om automatisering. Det var noe vi trengte, og vi vil anbefale andre også, hvis det er muligheten å komme hos leverandørene. Det var også koselig å se hvordan de hadde det på sin arbeidsplass.

Om Norges Vel

Det Kongelige Selskap for Norges Vel er en ideell og uavhengig organisasjon, og er faktisk Norges eldste medlemsorganisasjon. De jobber for å skape en fremtidsrettet og bærekraftig matsektor i Norge og internasjonalt. Deres engasjement skal bidra til å skape lokal næringsutvikling og verdiskaping, og de bidrar med kunnskap, innsikt, innovativ problemløsning og drivkraft til både enkeltprosjekter og større satsinger.

 

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.