Severa

Severa gir Omega Holtan full kontroll

Ragnar Holtan er en divisjonsdirektør i Rejlers Norge, i en divisjon som heter Omega Holtan. Da de så for seg en stor vekst, ønsket de å kvitte seg med en større mengde manuelt arbeid. Løsningen ble Severa – og siden har de aldri sett seg tilbake!

Problemet

– Vi hadde en del manuelle rutiner som gjorde det utfordrende å følge opp store prosjekter og mange ansatte. Da trengte vi noe som automatiserte timeregistreringen i tillegg til det som er hele verdiskapingen vår – prosjektstyring, ressursallokering, kalendernotater og alt som henger med det.

Mye manuelt arbeid er krevende. Det tar mye tid, og kan føre til kostbare feil. Da Ragnar og divisjonen hans ønsket å vokse, ville de gjøre det uten å måtte ansette flere folk på administrasjonssiden.

– I det så lå det jo at vi måtte kvitte oss med mange av de manuelle rutinene. Det var to ting; det å kunne vokse uten «vokseproblemer» og ikke ha for store kostnader på administrasjonssiden, det andre var å redusere faren for menneskelige feil. Det koster jo noen kroner. Vi ville ha god kontroll, enklere kunne styre en større mengde mennesker, håndtere flere aktiviteter og større prosjekter uten å måtte ha flere i administrasjonen.

Løsningen

Etter en prosess der de vurderte hvordan de skulle gå videre, gikk de til slutt for Severa i 2016. Ragnar setter pris på brukervennligheten i systemet, og at de har fått nytte av flere ulike funksjoner det tilbyr.

– Jeg vil anbefale Severa. Det er relativt enkelt på flere nivåer. Mange av brukerne er jo kun inne der for å registrere timer, mens prosjektlederne bruker det til å allokere ressurser, ha kontroll på timeregistreringer, budsjetter og alt som ligger i det. Lengre opp i systemet kan man ta ut rapporter på alle nivåer for å ha god kontroll og styring gjennom hverdagen. Det erstatter mye manuelle rutiner, som jeg også vet mange andre sliter med. I og med at vi også har Visma-programvare og SuperOffice på andre ting, sikrer vi en god flyt fra bestilling til fakturering og utførelse.

Ragnar kan fortelle om en sømløs flyt i flere ulike deler av driften. Han trekker spesielt fram timeregistreringen.

– Timeregistreringen er veldig enkel. Så lenge prosjektet ligger opprettet vil man alltid finne det, og man kan melde seg inn, ha forskjellige tilgangsstyringer, eller opprette et prosjekt selv. Det krever få klikk. Timegodkjenning gjør vi ukentlig på flere nivåer, så da er det deilig at vi slipper å gå inn og se på hver enkelt, men heller har en tydelig oversikt der vi ser at alle har registrert det de skal, sier han, og fortsetter:

– Prosjektlederne kan også enkelt sende rapporter til de kundene som krever det. Ledelsen som ser mer overordnet kan enkelt se om vi har progresjon og den inntjeningen vi ønsker hver dag. Med andre ord, ganske lettforståelig.

Viktigheten av en god leverandør

Da de skulle bytte system, så de etter en leverandør kunne veilede dem, men også kunne være med å integrere systemet i andre systemer de brukte fra før. Alt fra økonomisystemer, kalender og Microsoft-produkter. Valget falt på Abacus – og de er spesielt fornøyde med responstiden.

– Når systemene skulle henge sammen og det skulle lages integrasjonsløsninger, var det viktig for oss å ha en leverandør som kunne svare relativt raskt og være på ballen. Der er Abacus gode. Da vi har hatt et spørsmål så har vi fått svar, gjerne i løpet av få minutter. Har det vært større prosjekter vi har trengt bistand til, har de håndtert det og satt på folk. Det er vi godt fornøyde med. Det å ha en leverandør som svarer raskt, i tillegg til å kunne det de snakker om, er en stor fordel!

Om Rejlers og Omega Holtan

Omega Holtan er et oppkjøpt selskap fra 2022, men som originalt har drevet siden 1985 med prosjektering av elektriske anlegg. Spesielt innen samferdsel, infrastruktur og industri.

Rejlers er et av Nordens ledende rådgivende ingeniørfirmaer. De har siden 40-tallet hjulpet bedrifter, offentlige myndigheter og andre organisasjoner med å møte morgendagens samfunnsutfordringer.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.