skybasert ERP

Grønn IT med skybasert ERP

Spørsmålet om bærekraft blir stadig viktigere for både forbrukere og selskaper. Bedrifter merker, både fra lovgivning og fra kunder, at det er nødvendig å ta grep og redusere sitt karbonavtrykk. Har du tenkt på at et skybasert ERP-system kan være det første steget på veien mot en grønn bedrift? Her får du fire grunner til hvorfor!

1. Mindre energi

Tradisjonelle bedriftsmodeller krever ofte egne kraftige serverrom som forbruker store mengder energi. Skybasert ERP har endret denne modellen ved å konsolidere datahåndtering til sentraliserte, energieffektive datasentre. Disse datasentrene, som stadig oftere bruker fornybare energikilder, reduserer karbonfotavtrykket betydelig. For eksempel investerer de største, ledende leverandørene tungt i fornybar energi og energieffektiv drift, noe som drastisk reduserer miljøpåvirkningen sammenlignet med lokale datasentre.

2. Oversikt og bærekraftige forretningsstrategier

Skybaserte ERP-systemer gir bedrifter en detaljert oversikt over alle sine operasjoner, noe som gjør det mulig å identifisere områder hvor de bruker for mange ressurser eller produserer for mye avfall. Denne innsikten gjør det mulig å innføre mer bærekraftige forretningsstrategier. Ved å tilby digitale alternativer til tradisjonelle papirbaserte oppgaver, kan ERP-systemer hjelpe bedrifter med drastisk å redusere sitt papiravtrykk. Digitalisering av dokumenter, fakturaer og andre prosesser bidrar til å bevare skogressurser og redusere avfall!

3. Støtte til sirkulær økonomi

Et viktig fokusområde er støtten til den sirkulære økonomien. Konseptet med ressurser som kontinuerlig gjenbrukes og resirkuleres blir stadig mer populært. ERP-systemer kan støtte denne modellen ved å gi bedrifter verktøyene de trenger for å spore hele produktets livssyklus. Dette inkluderer alt fra råvareanskaffelse og produksjon til distribusjon, bruk og til slutt avfallshåndtering.

4. Forbedret omdømme

Utover de direkte miljøfordelene kan bærekraftig praksis, støttet av skybasert ERP, også forbedre et selskaps omdømme. Forbrukere er i økende grad opptatt av å støtte selskaper som deler deres verdier, og en overgang til mer bærekraftige tiltak kan styrke merkevareverdien. Dette er også relevant i B2B-markedet, hvor grønne krav stadig oftere stilles til bedrifter man handler med. Å kunne dokumentere miljøvennlig drift kan dermed ikke bare tiltrekke miljøbevisste kunder, men også åpne dører til nye forretningsmuligheter og partnerskap.

Om våre ERP-løsninger

Vi tilbyr ERP-løsninger for både større og mindre bedrifter, og har lang erfaring i bransjen. I Abacus setter vi mennesket i fokus, og har dermed et stort felt med konsulenter klare for å hjelpe deg med implementering og støtte. Du kan lese mer om våre ERP-løsninger her, eller ta kontakt med oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.