Pensjonsselskap

Pensjonsselskap: Rapportering via a-meldingen

De fleste arbeidsgivere er pålagt å ha en tjenestepensjonsordning for sine ansatte. Dette er regulert i Lov om obligatorisk tjenestepensjon, (OTP-loven), § 2. Obligatorisk tjenestepensjon (OTP) er en pensjonsordning finansiert ved at arbeidsgiver setter av en avtalt del av lønn til sparing.

Fra 1. januar 2021 skal arbeidsgiver melde inn hvilken pensjonstilbyder de har pensjonsavtalen med i a-meldingen. Du kan lese mer om denne plikten hos Skatteetaten.

Informasjonsbrev fra Skatteetaten

Skatteetaten starter nå en oppfølging av arbeidsgivere som ikke har innrapportert dette riktig i a-meldingen. Innen utgangen av august sender de ut et informasjonsbrev til arbeidsgivere som ikke har oppgitt at de har pensjonsavtale i a-meldingen. Denne oppfølgingen vil fortsette ut 2021. I brevet henvises arbeidsgivere som bruker et lønnssystem til å ta kontakt med systemleverandøren dersom de har spørsmål om rapportering av pensjonsinnretning i a-meldingen.

Brukertips i lønnssystemet ditt

Visma.net Payroll

Rapportere pensjonsselskap i a-meldingen

Huldt & Lillevik Lønn

Pensjonsrapportering via A-melding fra 2021

Visma Lønn

Rapportering til pensjonsselskap via a-meldingen

Det er ikke nødvendig å sende erstatningsmeldinger dersom du ikke har rapportert pensjonsselskap.

Huldt & Lillevik nærmer seg slutten – vi hjelper deg ut i skyen!

Dersom du benytter Huldt & Lillevik har du trolig fått med deg at produktet utgår fra 31.12.22. Vi hjelper deg med en trygg overgang til nytt lønnssystem. Kontakt oss for å komme i gang.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.