Blogg

Skal de ansatte avvikle ferie i påsken?

Mange arbeidstakere ønsker å avvikle ferie i påskeuka. Kan de kreve det? Kan arbeidsgiver kreve at arbeidstakere, som ikke ønsker det, avvikler ferie i påskeuka, og hvor mange feriedager bruker man egentlig dersom man har fri hele påsken?

Har man krav på ferie i påsken?

Mange arbeidstakere ønsker å avvikle ferie i påskeuka. Kan de kreve det? Nei, arbeidstaker kan ikke kreve å avvikle ferie i påskeuka. Arbeidstaker over 60 år kan imidlertid kreve å avvikle sin ekstraferie, når det er gitt varsel til arbeidsgiver senest to uker før påskeuka starter.

Kan arbeidsgiver kreve at arbeidstakere, som ikke ønsker det, avvikler ferie i påskeuka?

Med de begrensninger som følger av ferieloven om plassering av ferie – kan arbeidsgiver bestemme at de ansatte skal ha ferie i påskeuka. Begrensninger gjelder f.eks for de som er 100 % sykmeldte, ansatte i foreldrepermisjon og arbeidstakeres rett til å kreve restferien samlet (7 virkedager).

Hvor mange feriedager bruker du hvis du har fri hele påskeuka?

Ferieloven regner alle dager som ikke er søndager eller lovbestemte helge- eller høytidsdager som virkedager/feriedager (6 virkedager pr. uke). Antall virkedager avviklet i påskeuka blir da mandag, tirsdag, onsdag og lørdag, dvs 4 virkedager.

 

Lønnsforum vår 2018

Vårens viktigste kurs for deg som bruker Visma Lønn eller Huldt & Lillevik. Dette er en dag fullspekket av faglige oppdateringer innen ditt lønnsystem og gjeldende regelverk. I 2018 er det flere regelendringer innen lønn, skatt og personal som du bør få med deg.

Les mer og meld deg på her.

 

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Meny