crm terminoppgjør

Terminoppgjør i Visma.net Payroll

Har du tatt i bruk Autopay for å betale terminoppgjør i Visma.net Payroll?

Når du har kjørt lønn og sendt inn a-melding for en termin, må du betale terminoppgjør. Dette er forskuddstrekk trukket fra de ansatte, arbeidsgiveravgift på grunnlag av lønnen og andre arbeidsgiveravgiftspliktige ytelser/fordele samt utleggstrekk for ubetalt restskatt.

I det nye grensesnittet av Payroll vil du etter innsending av a-melding for en lønnskjøring i siste måned i terminen se at det vises en ny oppgave i startbildet.

For å betale terminbeløpene direkte fra Payroll forutsetter det at du benytter Autopay, at du har opprettet bankavtale på driftskonto (noe alle som bruker Autopay har gjort) og at du har registrert avtale på skattetrekkskonto (noe mange ikke har gjort).

Så lenge du har bankavtale på både driftskonto og skattetrekkskonto og den er riktig registrert under administrasjon i Autopay, kan du trykke på Terminoppgjør.

Da vil du få opp et bilde som nedenfor:

Trykk på Start betaling 
Da får du opp informasjon nedenfor:
terminoppgjør
Trykk på Godkjenn
Du får opp tilsvarende godkjenningsdialog som når du utbetaler lønn.

Deretter kommer du tilbake til opprinnelig vindu. Her venter nå statusen på oppdatering fra Autopay og bank. Dette kan ta noe tid.
Hvis det skjer noe som gjør at statusen ikke bli mottatt, trykk på knappen «sett dette terminoppgjøret som fullført». Da vil oppgaven skjules.

MERK! Dersom betalingen feiler i banken, er det ikke mulig å gjenta sendingen. Da må du betale manuelt.

Hvis du oppretter en ny lønnskjøring som gjør at det skal betales mer i forskuddstrekk eller arbeidsgiveravgift, vil terminoppgjøret fremkomme som oppgave igjen – Terminoppgjør – Oppdatert.  Da kun med betaling av økningen.
terminoppgjør

terminoppgjør
Ønsker du å se en rapport på terminopplysningene, finner du denne under Rapporter | standardrapporter | terminoppgjør 

Denne rapporten gir en oversikt over hva du skal betale i forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift og utleggstrekk for skatt og avgift for en termin. Rapporten inneholder også nødvendig betalingsinformasjon dersom du ønsker å gjennomføre betalingen manuelt.
terminoppgjør

Se gjerne også kurs i Learning Universe på Terminoppgjør i Payroll
Visma har også lagt ut en video som viser løsningen

Om du ønsker hjelp til å komme i gang med løsningen, kontakt oss gjerne😀

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.