visma payroll

Payroll: Les dette før du kontakter oss i januar

Det er mange som har gått over til Visma.net Payroll i 2022. Dersom du er en av dem, er du kanskje usikker på hvordan du avslutter 2022 og deretter starter lønnskjøring i 2023?

Her kommer vi med litt informasjon som vi håper du kan ha nytte av

Januar er en travel måned for alle som jobber med lønn.
Benytter du deg av vår support på Visma.net Payroll HRM, kan du  dessverre i perioder oppleve noe ventetid. Vi vil anbefale at du sender epost til support@abacus-it.no med mest mulig informasjon om problemstilling eller det du ønsker bistand til. Da vil vi enklere finne rett person til din sak. Vi vil plukke sakene fortløpende og så raskt vi kan. Til orientering blir kunder med supportavtale prioritert i køen. Du kan sende en henvendelse til salg@abacus-it.no dersom du ønsker å tegne supportavtale!

Ønsker du å booke en konsulent til å guide deg gjennom årsavslutningen? – send en bestilling til support@abacus-it.no og legg inn ønsket dato for oppdrag.

Frister:

  • 5. januar: frist for å sende a-melding for desember
  • 16. januar: frist for å betale skatt og arbeidsgiveravgift for termin 6
  • 1. februar: frist for å sende sammenstillingsoppgave til de ansatte

Kurs og brukerveiledning:
Du har tilgang til kurs og veiledning til årsavslutningen gjennom ditt abonnement på Visma.net Payroll. Du finner kurset her!
Vi anbefaler deg å benytte kursene som ligger ute. Her vil du finne små «seksjoner» på de ulike tema. Det er fint å gå inn her å finne aktuelt kurs for å løse en spesifikk oppgave i ditt system.

Aktuelle brukertips og nyttig informasjon om Payroll:

InApp-læring i Visma.net
Inne i Visma.net finner du også gode veiledninger i form av videoer, tekst og «følg meg»-veivisere. Du trykker på knappen utformet som et spørsmålstegn øverst i høyre hjørnet inne i de ulike modulene for å få hjelpen du trenger i løsningen.
Her vil du også ha tilgang til oppslag juridisk.

Hold deg oppdatert på lover og regler med RegelPod 
Visma har også en RegelPod, en podcast som ligger på SoundCloud og Youtube, der Visma’s jurister tar for seg aktuelle problemstillinger, rettspraksis, nye satser og andre nyttige spørsmål innen lønn og personal. Her slippes det ny episode annen hver uke.

Ofte stilte spørsmål til support om Payroll:

Kan jeg kjøre lønn på to år samtidig?
Nei, du må avslutte alle lønnskjøringen for 2022 før du kan kjøre ny lønn for 2023. Hvis en ytelse som tilhører 2022 ikke har blitt innberettet, og du oppdager dette først etter at du er over i 2023, kan du opprette en ny lønnsart hvor du overstyrer transaksjonsdato tilbake til 2022. Du kan lese mer om dette her.

Hvordan går man over til nytt år i Payroll?
Les mer om rutinen for overgang til nytt år til Payroll i dette brukertipset.

Vi håper du er fornøyd med Visma.net Payroll og ønsker deg lykke til med overgang til nytt år.
Kontakt oss gjerne om det skulle være noe!

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.