Blogg

Bruken av elektronisk faktura B2B mer enn tredoblet i 2014

I løpet av årets tre første kvartal ble antall brukere i det elektroniske adresseregisteret, ELMA, mer enn tredoblet. Vi i Abacus IT vil gjerne hjelpe din bedrift igang.

2014 åpnet med at Oslo Kommune begynte å kreve elektronisk faktura fra alle sine leverandører fra 1. januar. Dette er spådd å få store ringvirkninger.

Produktsjef for Visma AutoInvoice, Svein Holanger, har spådd at 2014 ble året hvor bedriftene kom i gang med elektronisk faktura

– Jeg tror denne utviklingen vil akselerere i 2014, og Oslo Kommune vil være en av årsakene, uttalte Svein Holanger i Visma Emagasin i Mars. Han spådde videre at papirfakturaens tid ville være helt over innen få år.

Tredoblet antall brukere

Og Holanger har fått rett. I løpet av året har antall brukere gått opp. Og det er ikke lenger bare det offentlige som fakturerer elektronisk. Statistikk fra Elma viser at 96 proent av de som nå er registrert er private bedrifter.

Pr september 2015 er antallet brukere økt til mer enn 41 000 virksomheter.


Store besparelser

Besparelser var statens hovedmål ved at de skulle begynne å kreve eFaktura fra alle sine leverandører fra 1.7.2012. Den samfunnsøkonomiske gevinsten av å innføre elektronisk faktura i staten er inntil 1.9 milliarder for perioden 2009-2023.  Det viser en utredelse gjengitt i Norges Bank i sin årsrapport for 2011.

Og det er ikke bare staten som sparer. En undersøkelse utført av Sterling Commerce viser at du oppnår inntil 90 prosent kostnadsbesparelse som leverandør. Utsira kommune har uttalt at de sparer rundt 18 minutter per faktura.

Så selv om du ikke leverer til staten og dermed ikke omfattes av kravet, er det likevel ingen grunn til å holde fast på papirfaktura.

Fakturer rett fra økonomisystemet

Abacus IT har hjulpet flere bedrifter i gang med elektronisk fakturering. Vi leverer tjenesten Visma AutoInvoice som kan integreres med økonomisystemet Visma Business og Visma Global. Dette betyr at du kan sende og motta fakturaer rett fra økonomisystemet.

Vi leverer også en løsning for elektronisk håndtering og oppbevarin g av fakturaer og bilag, kalt Visma Dokumentsenter. På denne måten havner de elektroniske fakturaene i dokumentsenteret hvor de automatisk sendes videre til godkjenning og attestering i den rekkefølgen dere har definert. Dersom du ønsker å kunne godkjenne på mobil, har vi en tilleggsløsning som muliggjør dette.

Fremtiden er digital og papirløs, og vi i Abacus IT vil gjerne vise vei for din bedrift. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

En stor fordel integrert med økonomisystemet ditt, slik at du kan sende og motta elektronisk faktura rett fra økonomisystemet.

Abonner på bloggen vår

Abonner på bloggen og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Meny