2024

«Det året det var så bratt!»

Konsernlederen tar for seg fjoråret og året som kommer.

Artikkelen er skrevet av Sven R. Nilsen, Konsernleder

Fjoråret var et skikkelig bratt år – det året da alt gikk oppover. Prisvekst og renteøkninger er vanskelig å komme unna, men læringskurven min var enda brattere. Jeg fullførte en Executive MBA i strategisk ledelse ved NHH. Det var oppgaveinnlevering, skriftlig eksamen, innlevering av masteroppgaven og disputas i Bergen. Midt opp i dette så møtte vi en stor motbakke – en Play-gruppering hacket driftssentralen vår. Med gode planer og en helt rå arbeidsinnsats løste vi utfordringen og kom styrket ut av det. Til tross for alt dette så har vi skapt vekst til Abacus i 2023. Nesten 30 nye medarbeidere er onboardet, og med tilhørende omsetningsøkning så defineres også vår vekst som særdeles bratt. Jeg kommer aldri til å glemme hvor bratt 2023 ble.

har vi passert nyttår med god margin. 2024 kommer til å bli AI’ens år. Alle prater om det, og det produseres kurs, webinar og seminar i stor skala. Programmene du bruker får innebygget AI og du må forholde deg til det enten du vil eller ei. AI vil endre arbeidsprosessene våre i 2024. Din utfordring er: hva skal du egentlig kan bruke AI til? Hvordan kan dine prosesser gjøres smartere? Hvordan kan AI hjelpe deg til å gjøre mer på mindre tid? Spørsmålene er mange. Mitt beste råd er: Lag deg en plan. Hvilke prosesser utfører du? Hvordan kan AI hjelpe deg å bli mer effektiv? Ta ansvar og bruk tid på å lære deg de verktøyene dere har eller anskaff et som kan hjelpe.

Et godt eksempel på et AI-verktøy som kommer til å endre måten vi jobber på er Microsoft Copilot. Copilot har vært tilgjengelig i Edge en god stund (ikon øverst til høyre), og fungerer som Chat GPT. Copilot er integrert med alle applikasjonene i Microsoft 365 plattformen og vil effektivisere bruken din av Teams, Word, Excel med mer. Les mer om Copilot her eller kontakt oss for en prat.

Det andre store temaet i 2024 blir sikkerhet. Sikkerhetsekspertene endret profetiene sine fra hvis du blir hacket til når du blir hacket. Nå handler det om å ha gode planer for hendelseshåndtering og gjenoppretting av normal drift. Et godt tips er å teste disse planene. Da ser dere raskt hva som fungerer og hva som må forbedres.

Hva gjør vi i Abacus i 2024? For vår del handler det om å gjøre de riktige tingene fremfor å gjøre alle tingene riktig. Men hva betyr det? Fokus på kundereisen og gode leveranser er viktig for oss. Ett godt fundament for dette er ISO sertifisering. Vi skal ha vår første revisjon til sommeren. Denne prosessen styrker kvaliteten i alle våre leveranser – både eksterne og interne, og bidrar til å skape enda bedre kundeopplevelser. Videre bygger vi kompetanse for å hjelpe dere å ta i bruk de AI-funksjoner og verktøy som kommer, for eksempel innebygget i en Visma-løsning eller gjennom Copilot.

Vårt mantra er å skape merverdi for våre kunder. Vi setter sammen forskjellige programvare for en trygg reise ut i skyen og skaper et lite økosystem for hver enkelt kunde. AI, rapportering på tvers av systemene og ikke minst sikkerhet, blir kjerneelementer i disse systemene. Ta kontakt – vi hjelper dere gjerne!

«Det året det var så bratt!» Hvor kommer begrepet fra? Jeg husker det best fra barndommen min. Med en far som jevnt og trutt nynna på viser fra Øystein Sunde, så kunne man ikke unngå å få med seg «Det året det var så bratt!». Et album som solgte til platina-plate. Hvordan kommer 2024 til å bli?
Enda brattere! 😉

#StoltAbacuser
#SkaperMerverdi

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.