visma software

En 360 graders reise i Visma Software

Øyvind Larsen startet sin karriere som trainee i Visma Software i 2007, og har siden den gang hatt en formidabel reise i organisasjonen. Nå overtar han stafettpinnen som administrerende direktør etter Erlend Sogn. Vi tok en prat med ham om veien videre.

Først og fremst, gratulerer så mye med ny stilling, Øyvind! Du har jo jobbet i Visma-systemet siden 2007. Kan du fortelle kort om din reise i Visma Software?

Det har vært en fantastisk innholdsrik reise i snart 13 år! Jeg startet min karrière i Visma-systemet som Management Trainee og har siden den gangen bekledd utrolig mange forskjellige stillinger innefor salg, support, utvikling og ledelse. Jeg har på mange måter gjort en 360 graders reise i Visma Software.

De siste 14 årene har Visma Software hatt en formidabel omsetningsutvikling – fra 166 millioner til 1,1 milliarder. Hvordan ser du for deg at veksten blir videre? Og hvordan skal Visma oppnå videre vekst?

I et 2030 perspektiv så er det nok naturlig å sette seg et mål omsetningsmål på 2 milliarder. Altså en dobling av dagens nivå. Reisen dit blir krevende og kommer til å bygge på et stadig sterkere fokus på SaaS-tjenester innenfor områdene ERP, HRM, BI og Årsavslutning.

Både Visma og vi partnere har hatt en sterkt fokus på digitalisering av bedrifts-Norge. Hvorfor er det viktig å fortsette digitaliseringsarbeidet?

Jeg tror Corona situasjonen, som traff oss alle hardt i mars, virkelig har sørget for at alle norske bedriftsledere har fått opp øynene for digitalisering og viktigheten av dette. Det dreier seg ikke utelukkende om effektivitet, men også fleksibilitet. Muligheten til jobbe fra ulike lokasjoner, samt for eksempel å kunne godkjenne regninger på mobiltelefonen, tror jeg kommer til å bli standard i Norsk næringsliv om få år.

Vi har jo vært en partner av Visma i mange år. Kan du si noe om hvilken betydning partnerapparatet har for Visma Software? Og hvordan vil samarbeidet se ut fremover?

Visma Software har en tydelig og godt forankret Partnerstrategi. Bakgrunnen for dette er at våre Partnere gir oss mange dimensjoner som det ikke ville vært mulig for oss å bygge opp selv. Lokal tilstedeværelse, breddeleverandør av IT løsninger hvor våre produkter inngår i en suite og dermed blir en naturlig del av en helhetlig IT-strategi, og ikke minst vertikalisering. Det siste tror jeg blir spesielt viktig framover, og våre Partnere har en fantastisk mulighet til å sette sammen produkter og tjenester som gjør at de på kort tid kan få et betydelig fotfeste innen en spesifikk bransje. Det er ingen tvil om at Partnerapparatet til Visma vil forbli viktig i tiden som kommer.

Tusen takk for praten Øyvind! Vi ønsker deg lykke til som ny kaptein på Visma-skuten, og gleder oss til veien videre!

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.