webinarer møter

Tips for å holde proffe møter og webinarer

I disse dager holdes de fleste møter, kurs og seminarer digitalt. Og denne trenden forsvinner neppe med Covid 19. Holder du webinarer, eller deltar i et Teams-møter, kan du enkelt øke produksjonsverdien gjennom kvaliteten på lys, lyd og bilde.

Godt lys

Første bud er å ha godt lys. Selv om du bruker et eksternt kamera, behøver du mye lys. Med integrerte laptop-kameraer er lys enda viktigere. Unngå å sette deg med ryggen mot lyskilden.

Mange setter seg med ryggen mot et vindu. Da blir du en silhuett og det er vanskelig å se ansiktet ditt. Sitt heller med ansiktet mot vinduet, så får du lyst opp ansiktet.

Har du ikke et vindu der du sitter, eller det er vanskelig å utnytte lyset, kan du sette opp PC-en foran en ekstern skjerm som lyser opp ansiktet ditt. Start med å åpne et tomt word-ark og skru opp lysstyrken på skjermen. Du vil bli overrasket over hvor bra dette fungerer.

Du kan også kjøpe et led lys for foto og video. Du får dem fra 350 kroner og oppover.

Justér bildet

Når lyset er i orden, er det viktig å se i kamera. Ikke gå i den fella der du bruker det innebygde kameraet fra en laptop som står ved siden av deg, samtidig som du ser på en ekstern monitor.  Det er ingen som synes det er engasjerende når du ikke har blikket på deltagerne.

Dersom det er flere som deltar i et webinar, er det viktig at alle ser i kamera når webinaret starter. Det er lite proft om det kun er den som prater som ser i kamera, mens resten titter helt andre steder.

Sørg for å ha riktig kameravinkel og avstand.

 

Kameravinkel er også viktig. Ikke se ned i kamera på pc´n men bygg den opp slik at kamera kommer i øyehøyde. Du kan bruke noen bøker, en liten kasse, eller en pappeske. Ønsker du en mer permanent løsning finnes det stativer som løfter laptopen din opp fra pulten. Selv har jeg kjøpt en liten trekasse til under hundrelappen.

Skal du vise et program på skjermen og vet at du ikke jevnlig kan se i kamera for å ha kontakt med publikum er det lurt å skru av kamera under denne delen av webinaret.

Et eksternt web-kamera kan være løsningen for deg som sitter mye i videomøter, eller holder mange webinarer. Det er enklere å justere plasseringen og du har en større linse som ikke behøver like mye lys. Vi har webkameraer i flere prisklasser i vår webshop, den finner du her.

Har du et speilreflekskamera, kan du kjøpe en HDMI-adapter (Elgato CamLink). Da kan du bruke det som et webkamera. Den koster rett under 1000-lappen.

Nå er det tid for å justere dybden. Sitt cirka en armlengdes avstand fra kamera, og ha litt plass mellom hodet og toppen av bildet.

Sørg for å ha det ryddig

Nå begynner det å bli bra, men nå ser alle den uryddige bakgrunnen din på hjemmekontoret. Rydd opp rotet ditt, så er det ikke det seerne husker fra webinaret ditt. Alle liker et ryddig skrivebord.

Da har du en ryddig bakgrunn, eller skrudde du bare på bakgrunn i Microsoft Teams?  Det fungerer også. Bruker du Teams kan du også laste opp et eget bilde som bakgrunn.

Et annet godt tips å rydde opp i ikonene på skjermen din. Det kan være like så distraherende å se på hvilke dokumenter og programmer du har på skrivebordet ditt som den åpne skapdøren og rotet på hjemmekontoret ditt.

Sørg for god lyd

Finn et stille rom og lås deg inne. Heng gjerne lapp på døra slik at andre ikke forstyrrer. Skulle du har glemt døra åpen og familien har en høylytt samtale utenfor, er det best å unnskylde seg, mute mikrofonen, og lukke døren. Hvem har vel ikke opplevd at et barn kommer inn midt i et Teamsmøte?

Test mikrofon og høyttaler i forkant. Bruk headset om du ikke har god nok lyd fra PC-en. Holder du jevnlig webinarer kan en god mikrofon være et alternativ. USB mikrofoner er enkle å koble opp, og du får best lyd rett i PC-en.

Nå er du klar til å starte webinarer. Hold smilet i 3 sekunder før du starter sendingen. Da vil alle deltakerne få en positiv start på webinaret, nemlig ditt blide åsyn😊

Lykke til!

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.