Blogg

Implementering av e-faktura reduserer kostnader i økonomifunksjonen

PwC gjennomførte i 2016 en benchmark undersøkelse av effektivitet og produktivitet i norske økonomifunksjoner. I følge undersøkelsen er det store forskjeller mellom de mest effektive og de gjennomsnittlige økonomifunksjonen. De 25% mest kostnadseffektive bedriftene har et kostnadsnivå som er en tredjedel av den gjennomsnittlige økonomifunksjonen. Digitaliseringen vi har sett de siste årene har skapt en rekke muligheter for å effektivisere økonomiavdelinger. I hvilken grad økonomiavdelingen evner å tilpasse seg digitaliseringen, påvirker dermed deres effektivitet.

Reduserer tid og kostnader per faktura

Det er noen kjennetegn som går igjen hos de mest effektive økonomifunksjonene. Blant annet er utnyttelse av e-faktura et moment som fører til økt effektivitet og lavere kostnader. E-faktura anses faktisk som et av de mest effektive tiltakene for å redusere kostnadene. Håndtering av inngående e-faktura er vesentlig mindre ressurskrevende enn andre former for håndtering av inngående faktura. Undersøkelsen viser at i bedrifter som benytter e-faktura, behandles nesten dobbelt så mange inngående faktura som i andre virksomheter. I tillegg er det også betydelig lavere kostnader per faktura.

Visma.net AutoInvoice

Med Visma.net AutoInvoice får du en komplett fakturaløsning som dekker alle dine behov, inkludert sending og mottak av e-faktura. Løsningen har en rekke fordeler;

  • Redusert administrasjon ved fakturering og mottak.
  • Faktura i alle formater, kunder som ikke kan motta efaktura blir automatisk fakturert per epost eller brev.
  • Kortere kredittid, efaktura blir automatisk bokført og betales dermed i rett tid og med riktig beløp.
  • Mer kontroll om fakturaen kommer frem og når.
  • Skybasert løsning som til enhver tid er oppdatert.
  • Økt etterspørsel fra både bedrifter og privatpersoner om å motta efaktura

Ønsker du å komme i gang med efaktura? Vi hjelper deg! Ta gjerne kontakt med oss på tlf 4000 1850 eller support@abacus-it.no.

Dersom du ønsker å lese hele rapporten fra PwC, kan den lastes ned her: «Tar du styringen?»

Abonner på bloggen vår

Abonner på bloggen og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Meny