A.I

Microsoft A.I – hva er greien, og hvordan påvirker det meg?

Og hvordan i allverden bidrar egentlig Microsoft til å redde den utrydningstruede snø-leoparden?

Kunstig intelligens, automatisering, algoritmer, A.I. Kjært barn har mange navn, og for den uinnvidde er det lett å gå seg vill blant alle begrepene. La oss derfor rydde opp litt før vi går videre: Når vi snakker om A.I. – forkortelsen for «Artificial Intelligence» – så snakker vi stort sett om såkalt maskinlæring.

Det er et greit ord å forholde seg til, og forklarer essensen i konseptet: Maskinen lærer. Og desto mer du bruker maskinen, desto mer lærer den – og desto smartere blir den. Akkurat som oss mennesker.

Så, hva er det Microsoft driver med, egentlig? Hva har dette å si for sluttbrukeren, for deg og meg?

Bruker du Windows, har du nok allerede dratt nytte av Microsofts raffinerte maskinlæringsteknologi uten å tenke over det:

  • Søkeassistenten Cortana gir deg raskere svar på spørsmålene dine enn noensinne.
  • Lurer du på noe i Skype, kan du spørre en samtalerobot (chatbot), som på et blunk gir deg svaret du trenger.
  • Bruker du PowerPoint til kundepresentasjoner, kan «Presentation Translator» oversette det du sier i sanntid, og vise løpende undertekst nederst i lysbildene.

Det er nemlig dette Microsoft A.I. handler om: Å bruke maskinlæring til å frigjøre tid i livene våre, slik at menneskene kan gjøre det de gjør best – fostre nye ideer, skape nye produkter, og forhåpentligvis forbedre verden gjennom løsninger som krever ettertanke og intuisjon. Ja, til og med danske ølbryggere drar nytte av Microsoft A.I for å gi folkets ganer det ypperste av den gylne væske!

Og nå lurer du kanskje på – hva var dette med snøleopardene? Stikkord her er maskinlæring og bildegjenkjenning. Sjekk det ut i videoen her: https://www.youtube.com/embed/Qt9i0vEwl4I

Artikkelen er skrevet av Paul Guanio-Uluru jobber som utvikler hos Abacus IT. Han holder til på vårt Drammenskontor og tar gjerne en prat om Microsoft og A.I. Send ham gjerne en mail på paul.guanio-uluru@abacus-it.no. Ellers finner du oss på 9 ulike lokasjoner. Du finner vår kontaktinformasjon her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.