teknisk rådgiver

Møt Aleksander – vår nye tekniske rådgiver i Bergen

Vi har lenge ønsket å styrke vår satsning innen IT og drift i Vest, og er veldig glade for å få Aleksander Nøstdal Takle med på laget! Han blir vår nye tekniske rådgiver. Aleksander var 6 år da han oppdaget en brennende interesse for IT. Som 15-åring startet han sitt eget IT-selskap. Vi tok en prat med vår nye nerd:-)

Hvordan startet interessen for IT?

– Min interesse for IT begynte som 6-åring da min far fikk sin første PC med Windows 95. Jeg brukte hvert eneste ledige minutt jeg hadde på å lære meg systemet og arkitekturen bak Operativsystemet.

– Som 14 åring begynte jeg i en lokal databutikk som IT-tekniker/konsulent. Etter hvert jobbet jeg etter skoletid og i helger. Her var mine daglige oppgaver å reparere og bygge PC-er på bestilling, og bistå bedrifter med IT-utfordringer.

Deretter startet du eget selskap?

– Ja, som 15 åring startet jeg eget IT-selskap sammen med min tvillingbror og far (Han måtte være juridisk eier av selskapet til vi ble 18 år). Vi reparerte datamaskiner, og leverte nettsideløsninger til bedrifter.

– Etter hvert som vi vokste så tok vi på oss større oppgaver for bedrifter som oppsett av nettverk, installasjon av IT-utstyr og rådgiving av innkjøp. Vi drev selskapet i 10 år før vi la ned driften.

Du fortsatte likevel innen IT?

– De siste 5 årene har jobbet som systemkonsulent for et selskap i Bergen. De leverer programvare til Eiendomsmeglere og bemanningsbyrå. Mine oppgaver var i hovedsak å bistå brukere med utfordringer i systemet.

– Jeg hadde også ansvar for å integrere tredjepartsapplikasjoner mot vårt system, slik at brukere kun hadde ett program å forholde seg til.

Hva skal du jobbe med hos Abacus?

– Mine oppgaver blir å være en tekniske rådgiver for kunden. Jeg skal bistå med oppgradering av IT-utstyr, support av programvare og -tjenester levert av oss. En viktig oppgave blir å hjelpe kunder å jobbe raskere og smartere. Jeg ser frem til å være med å løfte bedrifter ut i skyen. Jeg gleder meg også til å bli en del av et selskap med høy kompetanse innen ERP og IT.

Hvem er så Aleksander privat?

– Jeg er vel det som kan kalles for en ekte nerd! Jeg elsker teknologi og smarte løsninger som for eksempel smart hjem. Noen ganger til min samboers store fortvilelse😅 Jeg er også glad i å game med venner, så det blir fort en del runder med Rocket League. Ellers går mye av fritiden min til familien og min to år gamle hund.

Det går også rykter om en egenutviklet Smart-løsning?

– Jeg og min bror har utviklet et Smart speil. Det ser ut, og fungerer som et helt vanlig speil, men på speilet så får du informasjon som kan være interessant og nyttig. Eksempler er Været fra YR.no, Nyheter fra NRK.no, Kalender-aktiviteter fra Google og Microsoft, og bussruter, avslutter Aleksander.

Vi takker for praten og gleder oss til å høre mer om Smart-speilet etter hvert! Dersom du er nysgjerrig på Smart speilet eller har spørsmål rundt IT, kan du sende ham en mail: aleksander@abacus-it.no.

Ønsker du å vite mer om våre IT og driftstjenester? Da må du gjerne ta kontakt med oss!

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.