HR-sjef

Møt Lena: Vår første HR-sjef

Med en nåværende stab på rundt 130 ansatte og mål om fortsatt vekst, har behovet for en HR-ansvarlig økt jevnlig. Nå er hun endelig på plass - og er klar for å ta fatt på oppgaven!

– Kan du fortelle litt om deg selv?

– Jeg heter Lena Bergvoll, er 47 år, og kommer opprinnelig fra Tårnåsen. Bor nå på Oppegård sammen med mann, to jenter på 11 og 12 år samt en liten hundegutt på 2 år. Fritiden bruker jeg primært på familie og trening. Jeg er også glad i god mat og vin med venner, og reiser. Vi har hytte på Skeikampen som vi bruker ganske ofte, så da blir det langrenn eller alpint om vinteren og turer i fjellet ellers i året.

– Hva slags erfaring har du fra før av?

– Jeg har jobbet med HR og rekruttering siden 2006. Jeg startet min HR-karriere i et bemanningsbyrå, og har siden jobbet med HR i selskaper som Conax, Ford Motor Norge, Reitan, Canon og sist i Oda. Sistnevnte har gitt meg mye erfaring når det gjelder å håndtere mulighetene og utfordringene som kommer når et selskap vokser raskt. Denne erfaringen tror jeg vil være nyttig i Abacus.

– Hva fikk deg til å søke jobb hos Abacus?

– Det første møte med Abacus var en utrolig kreativ stillingsannonse. Jeg fikk en god følelse av Abacus som selskap allerede før jeg søkte. Personlig var jeg på et sted i karrieren hvor jeg var veldig klar for mer ansvar. Jeg ønsket en HR-stilling i et mindre selskap hvor jeg kunne påvirke og være med å sette retning for HR-arbeidet, og jobbe både operativt og strategisk med HR. Under intervjuene fikk jeg inntrykk av at mye annet også stemte med det som er viktig for meg – en god og inkluderende arbeidsplass, takhøyde og korte veier til beslutninger.

– Du går inn i en helt nyopprettet rolle som HR-sjef i firmaet. Hva tror du blir viktig for deg i jobben din i tiden fremover?

– Først og fremst blir det jo å snakke med flest mulig, og særlig lederne i selskapet. Det er viktig for meg å skaffe innsikt og kunnskap om hva som fungerer og hva som kan forbedres. En av de første tingene jeg begynte å jobbe med var en medarbeiderundersøkelse, for å måle pulsen på organisasjonen og få litt overordnet innsikt. I et selskap som har vokst fort, vil det selvsagt være behov for utvikling av prosesser og rutiner som gir ledere og medarbeidere god støtte i hverdagen. Ellers tror jeg det er viktig å bygge videre på den gode kulturen som allerede er her og at vi har ledere som følger opp, engasjerer og støtter sine medarbeidere.

– Er det noen spesifikke mål eller prosjekter du ønsker å oppnå her?

– Målet mitt er jo at vi skal fortsette å utvikle oss som en god arbeidsplass hvor ansatte trives på jobb. Det er viktig at vi har engasjerte ledere, som bryr seg om sine medarbeidere gjennom å sette tydelige forventinger, sørge for at utvikling skjer, gi tillit og støtte de i livets opp- og nedturer. I tillegg tror jeg det er viktig at vi har enda større fokus på kompetanse og utvikling av våre ansatte, i tråd med våre kunders behov. Som vi alle vet skjer utvikling ekstremt rask, og evnen vi som selskap har til å omstille og utvikle oss, er helt nødvendig for at vi skal lykkes fremover. 

– Du har så vidt rukket å komme i gang hos oss. Hvordan har førsteinntrykket ditt vært?

– Jeg har allerede rukket å kjenne på en fantastisk kultur i Abacus. Utrolig imøtekommende folk, god takhøyde og åpen dialog mellom ledelsen og medarbeidere. Latteren sitter løst i lunsjen og jeg opplever at det er et godt samhold mellom kolleger. Jeg gleder meg også til å besøke våre andre lokasjoner etter hvert!

Vi gleder oss til å bli ytterligere kjent med Lena, og ønsker hun velkommen til oss!

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.