microsoft

Microsoft – ny prismodell

Microsoft øker prisene på Microsoft365 og Office 365 (alle Microsoft online produkter, eks Visio, Project, Power BI). Prisendringen skal speile den økte verdien som Microsoft har lagt i produktene. Microsoft har enda ikke offentligjort alle detaljene, men vi har fått vite om noen av de viktigste tingene. Samtidig med dette er det også en følge av generell prisutvikling verden over. Denne endringen har Microsoft kalt New Commerce.

New Commerce inneholder en rekke viktige endringer som påvirker priser, abonnementer, fakturering og oppsigelse. Når det er sagt så er det slik at Microsoft ikke har endret priser på 10 år på disse produktene, men nå kommer det altså en endring som vi aller er nødt til å forholde oss til.

Med den nye prismodellen til Microsoft kan man forvente at prisene stiger med 20% dersom man velger å fortsette på månedsabonnement fremfor årsabonnement som ikke vil ha like høy prisstigning. Så et tips for de som eventuelt har mye variasjon i antallet lisenser (eksempelvis sesongbasert industri) er å velge da årsabonnement på de faste ansatte og da månedsabonnement på de ansatte som kommer og går. Og ja det er mulig å ha begge deler, så her kan det være penger å spare dersom man har en plan på det hele. For din og vår forutsigbarhet vil man i tillegg få en såkalt Price Protection slik at Microsoft ikke kan endre prisene underveis i avtalen du har.

Det er også viktig å merke seg at når man først kjøper en lisens så «fanger bordet» og om man angrer seg så må dette gjøres innen 72 timer, etter dette er du bundet av avtalen du inngikk og man kan ikke endre før den løper ut. Så det er viktig å velge riktig fra starten av. Det er slik at man kan øke antallet lisenser når man vil, men å redusere må man følge avtalen. Man kan endre lisens, men da bare opp i nivå og ikke ned!

Du kan lese mer om våre tjenester og løsninger innen Microsoft her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.