Ålesund

Nye krefter i Ålesund

Abacus IT etablerte seg i Ålesund i 2021, gjennom et oppkjøp av det som het Verdii Ålesund AS. Siden den gang har gjengen fortsatt å vokse, og kan i 2023 vise til to nyansettelser.  Jørgen Skarpnes og Lars Ytterbø er nye ressurser hos oss!

Styrket ERP-besetning

– Det er givende å få hjelpe bedrifter med forskjellige problemstillinger og fikse løsninger som gjør arbeidsdagen deres enklere. 

Ordene kommer fra Jørgen. Han er vår nye ERP-konsulent, som skal hjelpe bedrifter med å løfte økonomisystemet sitt fra jordbaserte til skybaserte servere. Han har en utdanning innen entreprenørskap og innovasjon, men har allerede rukket å få en god erfaring innen IT-bransjen.   

– Etter utdanninga har jeg jobbet i en produksjonsbedrift her på Sunnmøre. Der var jeg blant annet IT-ansvarlig i tre år, med spesielt fokus på sikkerhet og optimalisering av bedriftens systemer. Denne erfaringen har hjulpet meg med forståelsen av det jeg jobber med nå, sier han, og fortsetter:  

– Nå går det i alt fra implementering og vedlikehold av Visma sitt nyeste system kalt Business NXT, til rådgivning og opplæring av eksisterende og nye kunder. I tillegg har jeg begynt å sitte litt på kundesupport, hvor jeg får brynet meg på små og store utfordringer som dukker opp.  

Jørgen fattet interesse for jobben i Abacus, da han så at han kunne videreutvikle sin kompetanse innen Visma Business.   

– Visma Business har med årene blitt det sterkeste feltet mitt, så når Abacus søkte en ERP-konsulent følte jeg for å gripe sjansen. Overføringsverdien er stor fra Business til skybaserte NXT, så det er gøy å kunne hjelpe til på ulike prosjekter etter bare et par uker i ny jobb. Det hjalp også litt at jeg hadde møtt gjengen i Ålesund ved et par anledninger tidligere, så jeg visste på en måte hva jeg gikk til.   

Ringrev innen IT

Lars har jobbet med service på datautstyr siden 1986. I 18 år har han drevet PC-Service Ålesund, før han nylig ble en del av Abacus. I løpet av de 18 årene har han vært innom det meste i IT-landskapet hos bedrifter.  

– Jeg solgte datautstyr til kundene, klargjorde, installerte alt av programmer og satte opp utstyr ute hos dem. Jeg gjorde stort sett alt av datarelaterte oppgaver ute hos kundene mine, og jobben i Abacus er ganske lik.  

Det at han skulle bli med i Abacus etter å ha drevet for seg selv såpass lenge, skulle man kanskje trodd hadde sittet langt inne, men Lars trengte ikke lang betenkningstid.  

– Jeg fikk en forespørsel fra avdelingsleder Bjarte Ferstad om jeg ønsket å bli en del av Abacus. Det kom litt brått på, men etter en liten tenkepause, tenkte jeg at det kanskje ikke var så dumt å få seg flere kollegaer. Det stemte. Jeg angrer ikke på at jeg ble med, sier Lars, og legger til: 

– Jeg synes at Abacus er et fint firma å jobbe i, og jeg har så hyggelige kollegaer. Ledelsen er positive mennesker, og jeg synes de klarer å skape et fint miljø her.  

Du kan lese mer om Ålesundavdelingen her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.