teams skype

R.I.P Skype for Business – Hello Microsoft Teams

Nå er det snart slutt for Skype for Business. Den 31.juli 2021 skrur Microsoft av denne løsningen som i en årrekke har vært brukt av både bedrifter og privatpersoner. Med Skype har Microsoft befestet sin rolle i markedet over lynmeldinger og digitale konferanser. Men nå er det altså slutt. Arvtakeren er selvsagt Microsoft Teams.

Microsoft Teams ble lansert i 2016. Ikke som en forbedring av Skype for Business, men for å erstatte det hele. Men det skulle ikke bare være et verktøy for meldinger og konferanser/møter. Det skulle bli enda større, og det har det også blitt. Teams har blitt en «hub» for samhandling.

Samhandling

Kjenn på ordet; «Samhandling». Et ganske «stort» ord. Et kjapt søk på nettet forteller at ordet samhandling er et norsk begrep, som kommer opprinnelig fra dataverden. Betydningen var i utgangspunktet «sømløs» samhandling i grensesnittet mellom maskin og menneske. Nå har ordet fått tillagt betydning som «en handling, samspill, eller vekselvirkning også i grensesnitt mellom personer, organisasjoner, grupper, og avdelinger».

Det er ikke småtterier slik jeg ser det. Microsoft satser tungt på Teams, og det er stadig nye funksjoner som blir lagt til løsningen. Vi ser også at flere og flere bedrifter kan klare seg med pc-er til de ansatte (eventuelt nettbrett og telefoner), og Teams. Så er de i gang. Filserveren kan skrotes og man når enkelt og sikkert sine dokumenter hvor en man er, uavhengig av enhet. Du synes kanskje dette høres usikkert ut? Nei ikke i det hele tatt! Her er to-faktor autentisering ivaretatt, og det er da nær sagt umulig å logge på løsningen for de som ikke skal være der.

En enklere hverdag

Tenk den hverdagen man får med å benytte Teams; alle filer tilgjengelig uansett hvor man måtte befinne seg, det høres nesten magisk ut ikke sant? Og ikke nok med det, møter går som en lek. Du kan delta i møter fra hvor som helst, og med hvilken enhet du ønsker. I disse tider har mange bedrifter tatt i bruk en eller annen form for digital møteløsning. Skoler har tatt i bruke Teams for å kjøre undervisning, politikere holder kommunestyremøter ved hjelp av Teams, bedrifter, foreninger og lag jobber via Teams. Selv har jeg vært med på noen Teamsfester da Norge ble stengt ned. Ja, det er annerledes, men fungerer likevel veldig bra. En god møteromsløsninger har blitt viktig, hvor man benytter Teams for samhandling og bygger en velfungerende løsning med godt utstyr for lyd og bilde.

12 millioner nye brukere på en uke!

Enda et søk på nettet viser at Microsoft Teams vokste fra 32 millioner aktive bruker til 44 millioner, på én uke! Det er imponerende! Den formidable veksten ble i hovedsak drevet av COVID-19 viruset. Vi som allerede benyttet til Teams til samhandling, merket økningen ved at Teams «lugget litt» til å begynne med. Men etter det har det igjen gått smertefritt, problemene løste altså Microsoft på en drøy uke.

Når bør vi bytte ut Skype med Teams?

Hvorfor vente med å bytte ut Skype? I Abacus benyttet vi både Skype for Business og Microsoft Teams en periode. Teams ble fort førstevalget og Skype har vi for lengst kuttet ut. Vi vet jo også at Skype blir skrudd av om ikke så lenge. Snakk med oss om dette, så hjelper vi dere over til en fremtidsrettet plattform. Jeg er helt sikker på at dere ikke vil bli skuffet! Og når dere i tillegg kan kvitte dere med filserveren, er det jo ikke noe å lure på?

Sånn for sikkerhets skyld: Microsoft har ansvaret for at dataene er tilgjengelig, men ikke at det blir tatt backup av dataene. Derfor bør du ha en leverandør som gjør dette for deg. Vi kan ta backup av din M365 løsning og lagre dette på Norsk jord. Vi kan selvsagt også trygge dine data med spamfilter, antivirus og andre sikkerhetsrutiner.

Snakk med oss, så tar vi steget ut i fremtiden sammen. Dette er også hva vi i Abacus jobber for hver eneste dag; den trygge reisen ut i skyen!

Artikkelen er skrevet at Svein-Olav Pedersen, Teknisk sjef hos Abacus IT. Han er lidenskapelig opptatt av smarte IT-løsninger, og hummerfiske. Altså finner du ham som regel foran en PC, eller på sjøen. Ta gjerne kontakt med Svein-Olav for en prat om enten IT eller hummer!

Send ham en e-post: svein-olav@abacus-it.no

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.