arbeidsgiveravgift AutoPay

Redusert arbeidsgiveravgift for 3. termin 2020

I forbindelse med tiltakspakke Covid-19 ble det bestemt at arbeidsgiveravgift for 3. termin 2020 skulle reduseres med 4 prosentenheter.
Du kan lese mer om dette på Skatteetatens sider.

Arbeidsgivere skal ikke gjøre endringer i rapporteringen av arbeidsgiveravgift i a-meldingen.

Du skal fortsette å oppgi arbeidsgiveravgiftsgrunnlaget som normalt og beregne arbeidsgiveravgift etter de vanlige satsene.
Skatteetaten beregner hva den reduserte arbeidsgiveravgiften utgjør på grunnlag av arbeidsgiveravgiftsgrunnlaget som arbeidsgiver har rapportert i a-meldingen i mai og juni (3. termin). De sender ut krav med det nye beløpet til arbeidsgiverne før forfall 3. termin.

Forfall for 3. termin er utsatt til 15. oktober. De som allerede har betalt opprinnelig beløp til normal forfallsdato, vil få tilbakebetalt differansen.

For enklere avstemming vil vi anbefale å føre reduksjonen på kontoer i nærheten av 5400 / 2770, f.eks 5401 / 2771 manuelt i regnskapet.
Dette gjelder uansett om du har valgt å vente til krav med redusert beløp, eller om du har fått tilbakebetalt reduksjonen. Legg gjerne på et notat på bilaget , slik at du husker å hensynta dette når du skal avstemme mellom lønn og regnskap.

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.