prosjektledelse terje

Prosjektledelse – en felles reise mot et fastsatt mål

Jeg er så heldig at jeg har fått muligheten til å ta flysertifikatet. Jeg finner stor glede både i å planlegge og gjennomføre flyturer, under ulike forhold. Noen turer er mer krevende enn andre. Når jeg er ute og flyr, enten alene eller sammen med andre, driver jeg med en slags prosjektledelse.

Som prosjektleder organiserer og leder du prosjektgruppen mot målet som er satt. Min rolle og oppgave som fartøysjef, er å sørge for gode opplevelser i lufta til mine medpassasjerer (prosjektdeltagerne), i trygge omgivelser.

Ser vi på de typiske oppgaver og milepæler en prosjektleder må forholde seg til, er det mange likhetstrekk med det å planlegge en flyreise sammen med andre:

1. Kartlegge behov og potensielle utfordringer

I forkant av en flyreise er det viktig å innhente viktig og kritisk informasjon som kan ha betydning for gjennomføringen av flyreisen. Det kan være forhold som:

  • Vær (vind, skyer, sikt)
  • Sikker høyde for ruten vi planlegger å fly
  • Spesielle forhold på start- og landingsplass
  • Andre forhold som kan ha betydning

2. Lag en god plan

Det er viktig med en god plan som synliggjør reisens start og mål, samt viktige milepæler og sjekkpunkter underveis. En god plan sørger for at alle prosjektdeltakere går i samme retning, mot et felles mål.

3. Brief og forberedelser før oppstart

Før man kan iverksette planen og kan starte på flyreisen, er det viktig å gjennomføre kontroll av selve flyet, både innvendig og utvendig. Deretter må alle involverte får relevant informasjon om det som skal skje. De må informeres om hvilke rutiner som gjelder i eventuelle situasjoner som kan oppstå.

4. Selve reisen

Så kan den planlagte reisen begynne. Underveis følger man med på reisens fremdrift og sjekkpunkter, i forhold til den planen man har valgt. Eventuelle avvik håndterer man underveis, i samråd med trafikk-kontrollen og eventuelt sine passasjerer.

5. Evaluering og rapportering

Etter endt tur, er det viktig å analysere turen for å trekke ut viktig og relevante erfaringer som man kan bruke på neste tur. Hvilke avvik var det i forhold til opprinnelig plan, og er det noe vi kan ta med oss videre av erfaringer til neste tur.

 

Få kontroll og oversikt med riktig verktøy!

Som prosjektleder (og fartøysjef) er det viktig at man har kontroll og oversikt over så mange elementer som mulig. I en prosjektorientert bedrift er det ofte mange utenforstående faktorer som kan påvirke resultatet av gjennomføringen. Men de faktorene som vi KAN påvirke og gjøre noe med, ønsker vi å eliminere delvis eller helt. Essensielt for å kunne gjennomføre gode effektive prosjekter, er at man har riktig verktøy til jobben.

Severa gir din virksomhet full kontroll på prosjektene gjennom hele prosessen – fra salg til fakturering. Løsningen hjelper deg med å planlegge oppdrag, fordele arbeidsoppgaver og spore lønnsomhet.

Jeg har jobbet i mange år med å innføre Severa i ulike virksomheter. Severa blir virksomhetens viktigste verktøy for å få kontroll på prosjekter og leveranser.

Interessert i en uforpliktende prosjektprat for å se hvordan vi kan bidra til en effektiv og god prosjektreise for din virksomhet? Ta gjerne kontakt!

God reise! Med vennlig hilsen Terje K.

Terje Kroglund er en av Norges mest erfarne rådgivere innen Severa av Visma. Han er uten tvil vår beste ambassadør for prosjektstyringsverktøy og elsker Severa. På fritiden er han en entusiastisk pilot og danser. Lyst til å ta en kopp kaffe med Terje? Send ham en mail da vel! terje.kroglund@abacus-it-no.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.