økonomifunksjonen

Enorme forskjeller i ressursbruken i bedrifters økonomifunksjon

Den gjennomsnittlige økonomifunksjonen bruker nesten tre ganger så mye ressurser som de beste økonomifunksjonene. En undersøkelse gjort av revisjons- og konsulentselskapet PWC viser at de selskapene har den mest kostnadseffektive økonomifunksjonen er de med høyest grad av digitalisering. Store selskaper har en fordel framfor mindre og det varierer også fra bransje. Uansett er det viktig å optimalisere «så godt man kan» ikke å miste konkurransefortrinn.

Mange små- og mellomstore bedrifter er i gang med digitalisering, men går det fort nok? Ifølge Visma sitt barometer, «Digital Index», er graden av digitalisering i Norge på 54, opp fra 47 i 2018. Likevel sier 43% at hindringen for digitalisering er prioritering. En studie fra SSB, som det vises til i rapporten, sier at bedrifter som har utstrakt bruk av IT har 14,7% høyere verdiskapning pr. timeverk! Kanskje en omprioritering vil lønne seg? Moderne økonomisystemer understøtter de fleste digitale prosessene som finnes i økonomifunksjonen.

Vi anbefaler at du tar en titt på intervjuet med Laila Nortvedt, hvor hun forteller hva som er viktig når man skal digitalisere økonomifunksjonen: «Det viktigste er at vi greier å jobbe på nye måter. Være i forkant og planlegge»

Lenke til Digital Index fra Visma: https://www.visma.no/digitalisering/digital-index/

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.