gaver payroll

Naturalytelser som gaver – nye regler fra 01.01.2021

Endringene i reglene om gaver i arbeidsforhold, som trådte i kraft fra 1. januar i 2021, gir deg som arbeidsgiver muligheter til å spare kostnader.
Vi opplever at det er flere som ønsker å korrigere på tidligere innberettet i lønnsystemet.
Du kan lese mer om hvordan du kan spare kostnader med de nye gavereglene her

Generelt om gaver i arbeidsforhold

Gaver i arbeidsforhold er i utgangspunktet en skattepliktig fordel, men det følger av (FSFIN), § 5-15 at gaver i arbeidsforhold er skattefrie når nærmere vilkår er oppfylt. Gaven må blant annet bestå av noe annet enn kontante penger eller gavekort som kan veksles inn i penger. Refusjon etter bilag av ansattes kjøp av gave til seg selv vil også kunne være innenfor reglene.

Vilkåret om at gaver fra arbeidsgiver må gis som ledd i en generell ordning i bedriften er fjernet fra 1. januar 2021. At dette vilkåret nå ikke gjelder lenger gir deg som arbeidsgiver mer fleksibilitet enn tidligere. Nå kan du skattefritt gi naturalytelser som gaver uten at alle i bedriften må få den samme ytelsen på samme tid.

Elektronisk kommunikasjon

Når ansatte disponerer arbeidsgivers abonnement skal denne fordelen beskattes med 366,- kroner pr måned, hvor maksimal skattemessig verdi er 4 392,- kroner pr inntektsår.

Skattedirektoratet har uttalt at de nye reglene på gaver i arbeidsforhold kan benyttes til bruk av ek-tjeneste som skattefri gave.

Refusjon av ansattes kostnader til bredbånd hjemme som refunderes etter bilag, er i denne sammenheng likestilt med naturalytelse som skattefri gave.

OBS! Korreksjon a-meldinger

Når fordel ved ek-tjeneste er innberettet i a-meldinger gjennom året, og du nå ønsker å gi det som skattefri gave, må hver enkelt måned korrigeres. Ek-tjeneste kan altså ikke registreres i sin helhet med minus i periode 12. 

Nedenfor finner du informasjon om hvordan du korrigerer i ditt lønnsystem:

Se utfyllende informasjon på Visma Community.

Du kan lese mer om oss her.

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.