Kevin ERP

Leveranse i Visma.net: nye funksjoner

Artikkelen er skrevet av Kevin Huynh Tran, ERP-konsulent

Det er mulig å legge til varer på Leveranse (SO302000), både manuelt og via API. Det vil si at du på leveransetidspunktet kan velge å legge til eksempelvis emballasje, eller varer som ble glemt eller bestilt etter at leveransen ble opprettet.

Merk!

Dette er per nå ikke mulig med «Ikke lagerførte varer» som  ikke  har huket på innstillingen «Krev leveranse». Når du står på leveransen så er det bare å legge til en linje ved å klikke på «+»-tegnet: 

leveranse

  • Når du har lagret, så vil varen automatisk legges til på tilhørende salgsordre.  
  • Hvis du har en leveranse som er linket til flere salgsordre, så vil linjene legges til på den første salgsordren (i eksemplet ovenfor så vil ny linje bli knyttet til salgsordre 000053).
  • Hvis du legger til en vare på leveransen, og så sletter den igjen, så vil du få spørsmål om du ønsker å slette linjen på tilhørende salgsordre. 
  • Hvis du sletter hele leveransen så vil linjene bli liggende på salgsordren.   

Mulighet for flere åpne leveranser på en salgsordre 🚛

Tidligere var det kun mulig å opprette ny leveranse på ordren hvis forrige leveranse  fra samme lagersted var bekreftet. Nå er det mulig å opprette ny leveranse på ordren, selv om den forrige leveransen for dette lagerstedet ikke er bekreftet. 

OBS! Dette gjelder kun nye linjer som det ikke ligger ubehandlede leveranser på. Flere åpne leveranser på delleverte ordrelinjer støttes foreløpig ikke.

Salgsordre

Vi oppretter en leveranse på kun den ene varen.

1 vare leveranse

  • Nå har statusen på ordren Levering. Tidligere var det ikke mulig å opprette en ny leveranse på linjer som hadde samme lagersted før den første leveransen ble bekreftet. 
  • Du kan velge å opprette nye leveranser fra Salgsordre (SO301000) > Behandlinger > Opprett leveranse. Da vil det bli opprettet et nytt leveransedokument.  
  • Du kan også legge til på eksisterende leveranser. Hent opp leveransen via Leveranser (SO302000) > Velg Legg til ordre > Velg Ordrenr. og Varenr. > Klikk  Legg til og lukk > Lagre.

ordrenummer 

Vil du vite mer om logistikkfunksjonen i Visma.net ERP? Klikk her!

Få siste nytt fra bransjen

Abonner på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Påmelding nyhetsbrev

Meld deg gjerne på nyhetsbrevlisten, så lover vi å holde deg oppdatert.

Book demo

Vi tar en gjennomgang for å vise deg hvordan tjenesten fungerer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til forbedring av brukeropplevelse, analyse og markedsføring som forklart i Personvern.