Blogg

Visma Global: har du klargjort systemet for SAF-T?

Er du klar for SAF-T?

Fra 01.01.20 var det krav om at ditt økonomisystem må være klargjort for å kunne eksportere regnskapsdata til myndighetene i nytt XML-filformat. Visma-systemene har rutiner for dette, og trenger du bistand til å kommer i gang, så hjelper vi deg gjerne!

Hva er SAF-T?

SAFT-T er en forkortelse for Standard Audit File-Tax.
Dette er en internasjonal standard for utveksling av regnskapsdata. SAF-T blir innført i flere faser. I første fase vil obligatorisk innhold til filen være hovedbok kunde- og leveransekonto, mva-koder, og nødvendige faste data. Skattemyndighetene vil be om denne filen ved bokettersyn. Senere faser vil inneholde krav om fakturaopplysninger, varelager, avgifter, og anleggsmidler. I praksis all informasjon knyttet til regnskapet. Dette vil danne grunnlaget for løpende rapportering, og beregning av avgifter og skatter. Et standardisert format er nødvendig for videre digitalisering av rapportering mellom selskap og myndigheter. Her ligger det an til fremtidige besparelser for alle parter.

Ønsker du å vite mer om SAF-T, anbefaler vi denne nettsiden fra revisjonsfirmaet EY.
Du kan også se vår video der Linn og Nikolas fra EY gir oss en kort innføring i hva SAF-T er, og hva det innebærer

Visma Community vil du finne en brukerveiledning om hvordan du gjør Visma Global klar for SAF-t rapportering.
Du må ha minst versjon 14.10 av Visma Global for å lage fil for SAF-t eksport. Vi anbefaler at du er på siste versjon av Visma Global 15.10.x da det har kommet noen endringer i rapportering.

I Visma Global må alle hovedbokskonti være tilknyttet en SAF-t konto. Det kan derfor være lurt å sette på en valideringsregel som sier at når du oppretter en ny hovedbokskonto, så må du også legge på en SAF-t konto. Se veiledning her om hvordan dette gjøres i Visma Global

Vi hjelper deg gjerne i gang med oppsettet.
Kontakt oss på support@abacus-it.no

Abonner på bloggen vår

Abonner på bloggen og få ukentlige oppdateringer med aktuelle nyhetssaker.

Del dette innlegget

Meny